Omslag e-bok Frisk Skulder.001(1)

Frisk skulder

Din vei til mindre smerter og bedre livskvalitet

 

Benjamin Haldorsen

 

Har du skuldersmerter som hindrer deg i å leve slik du ønsker? Denne boka hjelper deg å finne din vei til frisk skulder.

Vond skulder?

Har du problemer med å dytte husken på lekeplassen når barnet ditt trenger mer fart eller kaste en ball hardt og langt? Har du vanskeligheter med å arbeide med datamaskin eller løfte tungt? Sover du dårlig om natten? Er du frustrert og bekymret på grunn av skuldersmertene?

En vond skulder kan komme brått eller gradvis. Det kan være første gang du opplever skulderplager, eller det kan være et tilbakevendende problem.

Du kan ha vondt i én skulder eller begge. Kanskje du har en stressende livssituasjon eller andre sykdommer og plager som påvirker den totale helsa di?

Din vei til frisk skulder

Hva er det beste du kan gjøre for å få en frisk skulder? Skal du trosse smertene eller ta hensyn? Bør du vente og se om smertene går over av seg selv eller bør du oppsøke en lege, fysioterapeut eller andre helseprofesjonelle?

Det finnes mange ulike behandlingstilbud for skuldersmerter, men hvilken behandling kan hjelpe deg? Kanskje du har forsøkt behandling, men ikke blitt så bra som du ønsker? Kanskje har du blitt smertefri, men smertene kommer tilbake når du jobber eller trener?

Denna boka inneholder informasjon og råd om hva du kan gjøre selv for å få en frisk skulder. Hver person med skuldersmerter er forskjellig og trenger sin egen tilnærming. Boka hjelper deg å finne din vei til frisk skulder.

bilde30

Om forfatteren

Jeg heter Benjamin Haldorsen og jobber som fysioterapeut. I over 15 år har jeg hjulpet mennesker med skulderplager til et bedre liv med mindre smerter.

Boka Frisk skulder inneholder informasjon og råd som jeg deler med pasientene mine. Jeg ønsker å gjøre deg tryggere på hva du kan gjøre selv for å få en frisk skulder.

 


Innholdsfortegnelse

Innledning
Om skuldersmerter

Bli kjent med skulderen din
Vanlige årsaker til skuldersmerter
Hvem får skuldersmerter?
Tre myter om skuldersmerter
Trenger du hjelp av helsepersonell?

Forberedelser

Treningsutstyr
Lag en plan

Test deg selv

Slik måler du fremgang

Din vei til frisk skulder

Åtte tips som hjelper deg
Treningsplan
Hvilket steg befinner du deg på?
Steg 1: Aktiv smertelindring
Steg 1: Øvelser
Kropp, sinn og pust
Steg 2: Bevegelighet og kontroll
Steg 2: Øvelser
Steg 3: Styrke og utholdenhet
Steg 3: Øvelser
Øvelser for anspente muskler
Anbefalinger om fysisk aktivitet
Gode råd for bedre søvn
Motivasjon og mestringstro
Jeg blir ikke bedre. Hva gjør jeg?
Fem kjennetegn på en god fysioterapeut
Frossen skulder
Din skulder. Din helse. Ditt liv.

Referanser
Om denne boka


 

Mindre smerter og bedre livskvalitet

Riktig behandling hjelper mange med skuldersmerter, og det er mye du kan gjøre selv. Denne boka gir deg tips og verktøy for mindre smerter og bedre livskvalitet.

FEC38B2C-174F-4D29-83DA-4AED2CA53372(1)